Kuchnia

Pyszności

Sałatka gyros (ok 8 porcji):

1 kapusta pekińska
2 filety z kurczaka
2 czerwone cebule
1 puszka kukurydzy
1 długi ogórek
1 puszka czerwonej fasoli
kilka łyżek ketchupu
papryka chilli
papryka słodka
świeży tymianek

Składniki na sos jogurtowo-czosnkowy:

400g jogurtu naturalnego
2 łyżki majonezu
2-3 ząbki czosnku
1 łyżeczka cukru
sól
pieprz czarny

Do wymieszanego jogurtu z majonezem dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek oraz przyprawy, zioła i już.

Pokrojoną w paseczki kapustę przełóż warstwami warzyw, warstwą mięsa (pokrojone w kawałki mięso najpierw ugrilluj, podpiecz lub podsmaż z ulubionymi przyprawami, np. papryka słodka i chilli), ketchupu i sosu jogurtowo-czosnkowego. Gotowe :)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation