Kuchnia

Przepisy na ciasta i nie tylko

Szaszłyki.

Składniki:

pierś z kurczaka
½ papryki czerwonej
½ papryki zielonej
½ papryki żółtej
cebula czerwona

Marynata:

4 łyżki oliwy
2 łyżki musztardy (ja użyłam musztardy Dijon)
łyżeczka soku z cytryny
mieszanka przypraw do grilla

Pierś z kurczaka pokroić na mniejsze kawałki i włożyć do miski. Składniki marynaty wymieszać i połączyć z kurczakiem. Miskę przykryć folią spożywczą i odstawić do lodówki na 2-3 godzin. Tak, żeby mięso się przegryzło. Wszystkie mięsa jakie robię w marynacie zazwyczaj wstawiam do lodówki na całą noc.

Warzywa pokroić w kostkę - tylko niezbyt drobną, szczególnie jeśli chodzi o cebulę. Zamarynowane mięso i warzywa nabijać naprzemiennie na patyczki i ułożyć na ruszcie.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation