Ślub

ślubne

pomarańczowa galaretka
Przepis:

Składniki: 1 pomarańcza, 1 słodki grapefruit, jedno opakowanie galaretki.

Wykonanie: galaretkę przygotuj zgodnie z opisem na opakowaniu. Wyszoruj i wyparz owoce. Przetnij pomarańczę na pół i wyjmij z niej miąższ owocowy. Trzeba to robić bardzo delikatnie, bo w przypadku powstania dziurki, cała robota na nic. Płynna galaretka wycieka zamiast pozostać w miseczce. Wlej tężejącą galaretkę do pomarańczowych miseczek, ustaw na czymś stabilnym (spodek, mały kubeczek) i wstaw do lodówki.

W tym czasie wykonaj dekorację z grapefruita. Przetnij go w poprzek, aby uzyskać plastry. Obierz plastry, aby uzyskać wąski pasek zielonej skórki. Zwiń skórkę w rulon i wbij wykałaczkę, aby się nie rozwijała. Jak galaretki będą gotowe udekorujesz nimi swój deser.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation