Hobby

Chocolades

Sweet... / Passionfruit-coconut dark chocolates and Raspberry mocha dark chocolates

tłumaczenie z google tłumacz, jeszcze nie opracowane gramatycznie:

Raspberry mokka ciemny czekoladowy ganache
Przepis na ganache napełniania znajduje się poniżej. Wskazówki dotyczące formowania cukierki, użyj przepis tutaj.

do napełniania malinowym:
1 szklanka mrożonych malin
4 cukier Tbspn
sok z 1/2 cytryny
Pół tspn kukurydzianej, przesiewa

1. W nonreactive rondelku saute maliny średnio wysoko, aż zaczną zwolnić swoje soki.
2. Dodać sok z cytryny, cukier i skrobię kukurydzianą przesianej do malin, upewniając się, miotełka połączyć mąki kukurydzianej.
3. Ciągle mieszając, doprowadzić zawartość do wrzenia i gotować na wolnym ogniu, aż maliny zmniejszyły i są pogrubione, około 5-7 minut.
4. Zdjąć z ognia i ostudzić całkowicie. Uchylenie.

dla ganache mocha:
6 uncji gorzkiej czekolady, posiekanej
1/2 szklanki śmietany kremówki
1 masło Tbspn
3 Tbspn kawa instant (lub 1-2 espresso proszek Tbspn)
2 1/2 irlandzki likier Tbspn Bailey Cream


1. Umieść czekoladę w żaroodpornym naczyniu. Uchylenie.
2. W rondlu na średnim ogniu, połączyć śmietana, masło, i kawa instant / espresso w proszku. Wymieszać i doprowadzić do ledwo wrzenia.
3. Zdjąć z ognia mieszankę śmietanki i polać przygotowaną ciemną czekoladę w misce. Odstaw na dwie do trzech minut, a następnie mieszać aż czekolada topi się w śmietanie.
4. Mieszać w ługu przez Baileya.
5. Pozwól ganache ustawić w lodówce przez noc przed użyciem.
6. Po wypełnieniu formy czekoladowe, rury trochę malin zmniejszenie, a potem wypełnić formy z ganache mokka.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation