Kuchnia

Jedzonko

Ślimaczki z czekoladą

Kruche ślimaczki z ciasta francuskiego!
fot. www.beatapolatynska.pl/licencja

Poziom trudności: łatwy
Sposób przygotowania
Sprawdź, jak przygotować ciasto francuskie z czekoladą!

1. W kąpieli wodnej roztop czekoladę, dodaj masło, wymieszaj, odstaw do przestygnięcia.

2. Ciasto rozwiń, z jednej strony posyp cukrem wanilinowym, cukier delikatnie wgnieć (np. wałkiem).

3. Ciasto odwróć i posmaruj stygnącą czekoladą z masłem.

4. Ciasto zwiń w rolkę, zapakuj w folię aluminiową i włóż do lodówki na 15 minut.

5. Nagrzej piekarnik do temp. 180 st. C, rolkę wyjmij z lodówki, zdejmij folię.

6. Ciasto pokrój w plasterki grubości 0,5-1 cm.

7. Ciasteczka piecz ok. 10 minut, aż będą rumiane.

czekolada gorzka
ciasto francuskie

Ciasto francuskie z czekoladą - przepis, składniki i przygotowanie -Przepis
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation