Kuchnia

Przepisy

Pizza pełnoziarnista (spód)
Ciasto:
- 30 g świeżych drożdży
- 200 ml ciepłej wody
- szczypta soli
- 2 łyżki oleju ryżowego
- 300 g mieszanki PEŁNE ZIARNO 3 ZBOŻA (mąka pełnoziarnista lubella)

Wodę i drożdże wymieszać, odstawić na kilka minut. Dodać pozostałe składniki i wyrobić, ja wyrabiam w Thermomixie 2 minuty na pozycji interwał. Odstawić do wyrośnięcia w misce przykryte ściereczką. Podzielić ciasto na dwie części i uformować pożądanej wielkości okręgi. Obłożyć warzywami. Ułożyć na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce. Piec najpierw 10 minut w temp.50 stopni a potem 20 minut w temp.180-200 stopni.
Źródło: http://quchniawege.blogspot.com/
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation