DIY - zrób to sam

Drób

Kurczak faszerowany.....

Potrzebne będą:

piersi z kurczaka
2 łyżki oliwy rozgrzać na patelni
2 zielone posiekane papryczki jalapeno (są to ostre papryczki, można je spokojnie zastąpić zwykła papryka)
3 posiekane ząbki czosnku

Całość wsypujemy na rozgrzana patelnie i smażymy 3 min.
Następnie dodajemy do tego tak z 230 gram serka kremowego i po chwili dodajemy 1/4 szklanki sera cheddar (można go spokojnie zastąpić serem salami) wszystko mieszać aż się rozpuści.
Nadzieniem "wypchać" piersi i zabezpieczyć je przed wydostaniem się nadzienia wykałaczkami, piec w nagrzanym piekarniku przez 30-35 min. Po upieczeniu nie zapomnij wyjąć wykałaczek, podawać na ciepło.

Jeżeli ktoś chce to może nawet podać do piersi sos guacamole.

SMACZNEGO!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation