Kuchnia

dania

K-Parówki w cieście
Homemade Corn Dogs
Sprawia, że ​​10 Kukurydza

1 szklanka mąki kukurydzianej żółty
1 szklanka mąki
1/4 szklanki cukru
1 łyżka proszku do pieczenia
1/4 łyżeczki soli
1 jajko, bici
1 1/2 szklanki maślanki (regularne mleka działa zbyt)
1 łyżka oleju roślinnego
1 łyżka miodu
1 (10 liczy) Pakiet Hot dogi
10 pałeczki drewniane szpikulce lub

2 kwarty olej roślinny, do smażenia

Wskazówki: W średnim lub dużym garnku, dodać olej. Skręcić w ciepło średnio-i rozgrzać olej na 350 stopni C.
W dużej misce, dodać kukurydziana, mąka, cukier, proszek do pieczenia i sól. Wymieszać razem. Następnie dodać ubite jajko, maślankę, olej i miód. Mieszać, aż połączone. (Ciasto powinno być trochę grubsze niż naleśnikowe ciasto)
Usuń hot dogi z pakietu. Wytrzyj je ręcznikiem papierowym (to pomoże ciasto trzymać się ich lepiej) Włóż jeden szpikulec lub drewniany kij do każdego hot dog.
Wlać ciasto do wysokiej szklanki. Posiadania przez szpikulec, wziąć jeden hot dog i zanurzać go w cieście, powlekanie wszystkich hot dog. Powoli wyjmij ją z ciasta i niech trochę nadmiar ciasto kapie z powrotem do filiżanki. Umieścić ją w gorącym oleju natychmiast, wciąż trzymając kij. Obróć hot dog tyle, ile potrzeba, aby do brązowych wszystkich stron. Gotować przez 2-3 minut, aż wszystkie strony są z głębokiego złotego koloru. Usunąć hot dog z gorącym oleju i umieścić ją na papierowe ręczniki, aby odsączyć tłuszcz. Powtórz tę samą procedurę, wszystkie hot dogi.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation