Kuchnia

Muffiny

Bananowe muffiny z masłem orzechowym

Bananowe muffiny z masłem orzechowym:

3 dojrzałe banany
3 czubate łyżki masła orzechowego
1/2 szklanki mleka (zmieszałam waniliowe sojowe i krowie)
1 łyżka oliwy z oliwek
1 jajo
2 szklanki mąki pszennej
2 łyżeczki proszku do pieczenia
szczypta soli
1/2 łyżeczki cynamonu
4 łyżki cukru
czekolada, rodzynki


Nagrzewamy piekarni na 175 stopni. Blendujemy banany. Następnie łączymy je ze stevią, mlekiem, oliwą z oliwek, jajem i masłem orzechowym, całość dokładnie miksujemy. Do tak powstałej masy przesiewamy mąkę, dodajemy proszek do pieczenia, cynamon i szczyptę soli. Miksujemy ponownie, aż do uzyskania gładkiej konsystencji. Wg upodobań wrzucamy do środka pokruszoną czekoladę, rodzynki itp. Masę przekładamy do wypełnionej papilotkami foremki i pieczemy przez około 20 - 25 minut. Pozostawiamy do ostygnięcia.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation