Kuchnia

Przepisy <3

Papryka faszerowana - przepis na paprykę nadziewaną od UgotujmyTo.pl
Papryka faszerowana po śródziemnomorsku – składniki:

2 papryki
ok. 150-200 g sera fety
ok. 12 pomidorków koktajlowych lub 2 normalne
ok. 12 czarnych oliwek
ok. 10 listków bazylii
2 ząbki czosnku
zioła prowansalskie
sól, pieprz, oliwa z oliwek extra vergine (u mnie Monini)



Papryki myję kroję na połówki i usuwam nasiona. Do miski wkładam pokrojone na połówki oliwki i pomidorki.



Jeśli korzystam z dużych pomidorów to kroję je w kostkę. Dodaję pokrojoną w drobną kostkę fetę i pokrojone listki bazylii, wciskam czosnek. Doprawiam solą, pieprzem, ziołami prowansalskimi i oliwą z oliwek extra vergine Monini.



Farsz nakładam na połówki papryki, które wcześniej przekłuwam nożem aby soki mogły wypłynąć a nie zostać w środku.

a

Polewam na wierzchu jeszcze odrobiną oliwy z oliwek extra vergine Monini i wstawiam do piekarnika nagrzanego do temp. 180 stopni na jakieś 30-40 minut.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation