Kuchnia

zdrowe jedzonko

CHLEBEK BANANOWO -JAGODOWY

2 dojrzałe banany
1/3 szklanki jogurtu greckiego
1/3 szklanki roztopionego masła
3/4 szklanki cukru
1 jajko
1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
1 łyżeczka sody
szczypta soli
!,5 szklanki mąki
pół szklanki orzechów włoskich
pół szklanki jagód

1) rozgrzej piekarnik do 170 stopni
2) w dużej misce wymieszaj roztarte dojrzałe banany, jogurt grecki roztopione masło za pomocą drewnianego widelca lub łyżki. Dodaj cukier, jajko i wanilię oraz sodę i sól a następnie dobrze wymieszaj.Dodaj mąkę i wszystko wymieszaj (jednak niezbyt długo.aby nie przemieszać)
3) dodaj o ciasta drobno posiekane orzechy włoskie i jagody i delikatnie wymieszaj
4) wysmaruj masłem blaszkę o wymiarach 10na 20 cm.Przełóż ciasto na blachę i włóż do rozgrzanego piekarnika.Piecz przez ok .60 minut
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation