Kuchnia

zdrowe jedzonko

"Naleśniki bez mąki..."

Składniki:

duży bardzo dojrzały banan (takie żółte z ciemnymi plamkami)
2 jajka wiejskie średniej wielkości

Dodatki extra, ( można je dodać do naleśników, choć i bez nich smakują wybornie)

orzechy włoskie
truskawki,
borówki, maliny, jagody
syrop klonowy
odrobina oleju kokosowego do nasmarowania patelni



Wykonanie

Banany obrać ze skórki włożyć je do miseczki i dokładnie rozgnieść widelcem, aż powstanie taka „papka”. W drugiej miseczce rozbić jajka i roztrzepać je, aż białko i żółtko dokładnie się połączą. Masę jajeczną dodać do bananów o dokładnie wymieszać łyżką.

Rozgrzać patelnię, nasmarować ją odrobiną oleju kokosowego i łyżką nakładać niedużą porcję ciasta. Ważne aby placuszki były nieduże, wówczas łatwiej je przekładać na drugą stronę. Ciasto jest bardzo delikatne i należy delikatnie się z nim obchodzić:). Smażyć około 1 minuty z jednej strony, następnie szpatułką odwrócić je na drugą stronę.

Tutaj znajdziesz więcej przepisów
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation