Kuchnia

Coś na ząb

Domowe Monte

SKŁADNIKI:
1/2 litra mleka 2%
3 łyżki mleka w proszku
2 czubate łyżki serka homogenizowanego 0%
2 płaskie łyżki żelatyny
7 tabletek słodzika rozpuszczonego w małej ilości ciepłej wody
płaska łyżeczka kakao odtłuszczonego
aromat czekoladowy i orzech laskowy po około 5 kropelek

JAK ZROBIĆ:
mleko w płynie wymieszać z mlekiem w proszku za pomocą trzepaczki
Mleko zagotować, zdjąć z ognia
Dodać słodzik i żelatynę, miesza do momentu aż żelatyna się rozpuści,
Doda serek homogenizowany i miesza aż masa będzie jednolita
Połowę masy odlać do dzbanuszka
Do pozostałej doda kakao - najlepiej przesiać je przez sitko i aromaty
Wlać ciemną masę do kubeczków/ miseczek tak aby zajęła połowę zawartość
Wstawić na około godzinę do lodówki (białej części jeszcze nie chłodzimy)
Gdy ciemna masa zgęstnieję wylewamy na nią biała i ponownie wkładamy do lodówki - ja zawsze wkładam na cała noc
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation