Kuchnia

Przepisy

Czerwone naleśniki z farszem warzywnym

Składniki:
- 2,5 szklanki mąki
- 2 jajka
- 1 szklanka wody
- mały koncentrat pomidorowy
- szczypta soli

Składniki na farsz:
- 1 cebula
- 1 papryka czerwona
- 30 dag pieczarek
- puszka kukurydzy
- 5 dag żółtego sera
- kostka bulionu warzywnego

Wymieszać mąkę, jajka i koncentrat, dodać wodę i doprawić solą. Usmażyć cienkie naleśniki. Składniki farszu należy drobno pokroić. Cebulkę podsmażyć, dodać do niej pieczarki i odcedzoną kukurydzę. Zalać odrobiną wody, dodać kostkę bulionową i dusić warzywa do miękkości. Na koniec dodać pokrojony w kostkę ser. Wystudzony farsz nałożyć na naleśniki i chwilę podsmażyć.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation