Sport i fitness

KUCHNIA FIT

150g mrożonego szpinaku
2 jaja
pół łyżeczki soli
3 ząbki czosnku
50 g chudego twarogu
pieprz ziołowy
15 g mąki żytniej pełnoziarnistej

+ jako dodatek

chudy twaróg (ok 50g)
jogurt naturalny
sól, pieprz czarny
czosnek


Szpinak rozmrażamy i odciskamy nadmiar wody.

Do miski wbijamy 2 jaja, dodajemy mąkę, sól i resztę przypraw oraz
zmiażdżony czosnek, wszystko razem mieszamy intensywnie trzepaczką.

Do wymieszanych składników dodajemy "pokruszony" twaróg oraz odsączony szpinak
i mieszamy raz jeszcze, aż ser rozdrobni się na bardzo małe grudki.

Na rozgrzaną patelnię (użyłam małej patelni do pancakes) nakładamy po 2-2,5 łyżki szpinakowej masy i smażymy z obu stron. Powinniśmy otrzymać 4-5 placuszków.

Jako dodatek polecam prosty i sprawdzony biały serek z czosnkiem i jogurtem.

Źródło: dietetycznie-w-kuchni...spot.com
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation