Inne

kulinarnie-przekąski,warzywa,kiełbaski

50 dag sporej cebuli
• 20 dag mąki pszennej
• 2 jajka
• mleko lub piwo
• ½ łyżeczki proszku do pieczenia
• sól
• olej do smażenia
Z mąki, soli, jajka i piwa /dodaję curry/ zrobić gęste, lejące ciasto, odstawić na około 20 min. Obrać cebule, pokroić w krążki, wytrzeć bibułą kuchenną. Za pomocą widelca poszczególne krążki zanurzać w cieście, następnie wrzucać na patelnię i smażyć na złotobrązowy kolor. Usmażone krążki wyjmować widelcem, układać na kawałku bibuły, by odsączyć je z nadmiaru tłuszczu, podawać z sosem.
Podobnie usmażyć inne warzywa – marchewkę, kalafior
Kalafior podzielić na różyczki. Marchewki i kalafior obgotować osobno przez 4−5 minut w osolonej wodzie. Przelać zimną wodą. Maczać w cieście i smażyć w oleju z obu stron na złoty kolor.
Sos podany przez Bahusa: Obrać jabłka na sos, podzielić na 8 części, wykroić gniazda nasienne. Kawałki jabłka gotować 3 min w niewielkiej ilości wody, następnie zmiksować. Doprawić miodem, octem jabłkowym, solą, pieprze i imbirem, następnie dodać śmietanę
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation