Wnętrza

Imprezka

Przepis od www.odrolnika.pl
Przepis na pyszne bakłażany:
Składniki (na 2-3 porcje):
bakłażan (małe są smaczniejsze!)
pieczarki (objętościowo trochę mniej od bakłażana)
żółta papryka
cebula (niewielka)
sól, pieprz, pietruszka
oliwa, ocet balsamiczny
Bakłażana, paprykę i pieczarki myjemy. Cebulę obieramy. Z papryki wyjmujemy gniazdo nasienne, a resztę pestek „wystukujemy” nad koszem lub zlewem. Bakłażana, cebulę i paprykę kroimy w grubą kostkę, pieczarki w grube plastry. Całość solimy, posypujemy pieprzem i pietruszką, skrapiamy octem winnym i polewamy oliwą (oliwy więcej niż octu, ale bez szaleństw, bakłażan wypije wszystko!). Wszystko dokładnie mieszamy (polecam oliwą polewać w trakcie mieszania, żeby nie wsiąkła tylko w część bakłażana) i zawijamy w folię aluminiową. Pieczemy na grillu, aż warzywa będą miękkie . Podajemy ze świeżym pieczywem – najlepiej ciabattą lub bagietką!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation