Kuchnia

jedzenie

Sałatka ziemniaczana

Składniki

1 kg ziemniaków sałatkowych
1 łyżeczka pieprzu kolorowego
1 łyżeczka pieprzu białego
1 łyżeczka musztardy kieleckiej
4-5 łyżek jogurtu naturalnego
150 g majonezu
1 pęczek szczypiorku
1 duży pęczek rzodkiewek
4 jajka
1/2 puszki groszku konserwowego
2 małe czerwone cebule
200 g kabanosów
do smaku sól





Sposób przygotowania:

Ziemniaki gotuj w mundurkach do miękkości dodając do wody dwie łyżki soli, odcedź
Po ostygnięciu obierz z łupinek i krój w dużą kostkę lub półplasterki
Jajka gotuj na twardo, obierz i krój w cząstki
Cebulę krój w bardzo cieniutkie piórka, a rzodkiewkę dokładnie umyj i krój w cienkie półplasterki
Kabanosy krój na plasterki grubości około 0,5 cm.
Szczypiorek i koperek siekaj
Wszystkie składniki sosu łącz ze sobą i dokładnie mieszaj
Z przygotowanych składników w salaterce zrób warstwy. Część ziemniaków, warzyw, jajek, kabanosów i zieleniny polej częścią sosu. I tak postępuj do wykorzystania wszystkich składników
Wszystko bardzo delikatnie miesza. Przy nakładaniu sałatka sama zacznie się łączy
Przed podaniem schładzamy w lodówce
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation