Kuchnia

kuchnia

Składniki na 12 sztuk:

pół szklanki ugotowanej kaszy jaglanej (gotujemy 1/4 szklanki w 3/4 szklanki wody)

250 g mąki pszennej razowej

3/4 szklanki cukru

3 łyżki kakao

1 łyżeczka proszku do pieczenia

1 szklanka mleka

1/2 szklanki oleju

2 jajka

W jednym naczyniu wymieszać składniki suche: mąkę, cukier, proszek do pieczenia, kakao. W drugim naczyniu wymieszać składniki mokre: roztrzepane jajka, olej i mleko. Zawartość obu naczyń połączyć, wymieszać, dodając na koniec przestudzoną kaszę jaglaną. wymieszać. Blachę do muffinek wyłożyć papilotkami. Ciasto wyłożyć do każdej foremki. Piec około 20 minut w temperaturze 200ºC. Studzić na kratce. Polać ulubioną polewą czekoladową* lub posypać cukrem pudrem.

*w kąpieli wodnej stopiłam tabliczkę gorzkiej czekolady z łyżką masła
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation