Kuchnia

Jadło

4 piersi kurze (pojedyncze)
50 g oscypka
125 g (1 kula) mozzarelli
2 łyżki ziarnistej musztardy
8 dużych plastrów boczku
8 liści szałwii
2 łyżki oleju
sól
pieprz
Etapy przygotowania

1
Rozgrzej piekarnik do temp. 200 st. C. Małą brytfannę lub naczynie żaroodporne natłuść olejem. Mięso umyj, osusz, w każdym filecie natnij kieszonkę. Mięso posól, posyp pieprzem.
2
Oscypek zetrzyj na tarce o dużych oczkach, mozzarellę pokrój w kostkę. Oba rodzaje sera połącz i wymieszaj z musztardą, farsz nałóż do kieszonek. Każdy filet owiń 2 plastrami boczku, zepnij wykałaczkami. Pod boczek wetknij po 2 liście szałwii. Piecz przez 20 min.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation