Kuchnia

sałatki

ok. 250-300 g brokułów
pół opakowania sera feta (100g)
pół puszki czerwonej fasoli
garść prażonego słonecznika

SOS:

2 łyżki gęstego jogurtu naturalnego (może być grecki)
2 łyżki majonezu
2 ząbki czosnku
szczypta soli, pieprzu, cukru, słodkiej mielonej papryki i ziół prowansalskich




Brokuły podzielić na różyczki, wrzucić na posolony wrzątek, ugotować "al dente" (gotować ok. 3-4 minuty). Przelać na durszlak, wystudzić, przełożyć do naczynia.
Ser feta pokroić w kostkę, posypać nim brokuły.
Fasolę przełożyć na sitko, przelać wodą w celu oczyszczenia jej z zalewy. Wyłożyć ją na ser feta.
Majonez wymieszać z jogurtem, wyciśniętymi ząbkami czosnku i przyprawami. Sosem polać sałatkę. Wierzch posypać prażonym słonecznikiem.
z http://apetytprzepisy.blogspot.com/2013/01/saatka-brokuowa-z-fasola.html
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation