Kuchnia

przystawka/obiad

Kuchnia z dwóch stron: Placki ryżowe
SKŁADNIKI
(na ok. 8 placuszków)

szklanka ryżu
cebula
łyżka masła
natka pietruszki
2 ząbki czosnku
pół papryki
4 jaja
bazylia
tymianek
oregano
sól
pieprz
szklanka wody
olej do smażenia


WYKONANIE

Cebulę drobno siekamy i podsmażamy na maśle.
Do cebuli dodajemy ryż, mieszamy, podsmażamy krótko.
Cebulę z ryżem zalewamy szklanką wody. Gotujemy do czasu, aż ryż wchłonie cały płyn.
Paprykę kroimy w drobną kosteczkę i dodajemy do ugotowanego ryżu.
Czosnek przeciskamy przez praskę, pietruszkę szatkujemy, jaja rozmącamy i dodajemy do ryżu.
Dodajemy zioła (super jeśli są świeże) i doprawiamy solą i pieprzem.
Smażymy na rozgrzanym oleju.
Wykładamy na papierowy ręcznik, żeby odsączyć nadmiar tłuszczu.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation