Kuchnia

Ciasta z kremem

Ciasto ze słonecznikiem

SKŁADNIKI:
Upiec 2 ciemne biszkopty wg ulubionego przepisu

Masa śmietankowo-owocowa:

600 ml śmietany kremówki 30% + 1 łyżka cukru pudru
2 galaretki brzoskwiniowe
1 puszka brzoskwiń

Masa słonecznikowa:

30 dkg słonecznika łuskanego
1/4 kostki masła
1 opakowanie cukru waniliowego
50 dkg masy krówkowej

WYKONANIE:

MASA ŚMIETANKOWA - Galaretkę rozpuścić w 1/2 litra wrzącej wody. Śmietanę ubić na sztywno, pod koniec ubijania dodać cukier puder. Gdy galaretka zacznie tężeć, zmiksować ją z śmietaną. Brzoskwinie pokroić w kostkę, dodać do masy i wymieszać.
MASA SŁONECZNIKOWA - Masło rozpuścić na patelni, wsypać słonecznik i cukier waniliowy, usmażyć na złoty kolor.
Na jeden biszkopt wyłożyć masę śmietankowo-brzoskwiniową, przykryć drugim biszkoptem. Na wierzchu rozsmarować masę krówkową. Na masę wyłożyć słonecznik (ewentualnie odsączyć pozostały nadmiar tłuszczu).

źródło: http://pysznypiecze.blogspot.com
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation