Design

Design

Brownie z białą czekoladą i orzechami

SKŁADNIKI:
190 g masła
380 g czekolady białej
6 jajek
1,5 łyżeczki soli
400 g cukru( wg oryginału powinno być 530g, ale dla mnie to stanowczo za dużo )
3 łyżeczki ekstraktu z wanilii
460 g mąki pszennej
380 g orzechów ziemnych( w oryginale pokruszone orzechy makadamia)
Do jednej miski wsypujemy czekoladę połamaną w kostki i masło. Roztapiamy w kąpieli wodnej.
W drugiej misce ucieramy jajka z solą, aż będą jasne i zaczną zwiększać objętość, a następnie dodajemy cukier i wanilię nadal ucierając do momentu uzyskania konsystencji gładkiej i kremowej.
Do masy jajecznej dodajemy przestudzoną czekoladę, a potem dodajemy stopniowo mąkę delikatnie rozprowadzając. Na koniec wsypujemy orzechy i łączymy z ciastem. Przelewamy do foremki (23x33) wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy około 35 minut (piekłam 45, bo ciasto było jeszcze surowe), aż się zetnie na wierzchu, a wewnątrz będzie wilgotne i ciągnące. Odstawiamy na około 5 minut i kroimy na kwadraty.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation