Kuchnia

Przepisy na ciasta i nie tylko

Co powiecie na Muffinki z serków homogenizowanych?

Składniki:

1,5 szklanki jasnej mąki orkiszowej
2 jajka
2 serki homogenizowane naturalne (0%)
1/3 szklanki brązowego cukru lub innej substancji
słodzącej (stewia, syrop z agawy)
1/2 szklanki mleka
1/2 szklanki oliwy
1 łyżeczka sody

Przygotowanie:

Zmieszać osobno suche składniki: mąkę z sodą
Ubić jajka z cukrem, dodać serki, mleko, oliwę. Delikatnie wymieszać ze składnikami suchymi i wlewać do foremek (około 1/3 wysokości)
Pieczemy ok 25 minut w temperaturze 180 'C, a potem na 2 minutki możemy włączyć nawiew, żeby się zarumieniły.

Smacznego!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation