Kuchnia

przepisy ;3

Zapiekane bułeczki z jajkiem

SKŁADNIKI:

- 4 bułki kajzerki
- 4 jajka
- kilka plastrów wędzonego boczku
- czerwona papryka
- cebula
- tarty żółty ser
- ulubione przyprawy
- zioła

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Zaczynamy od wydrążenia bułek. Aby to zrobić odcinamy najpierw górę bułki a następnie palcami lub łyżką wydłubujemy miękkie wnętrze. Kroimy boczek w paski, paprykę w kostkę lub w paski, cebulę w krążki. Nakładamy na spód każdej bułki boczek, nieco papryki i krążek cebuli, posypujemy lekko przyprawami. Wbijamy jajko i posypujemy tartym serem. Na koniec przyprawiamy z wierzchu ziołami. Pieczemy około 10 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni celsjusza.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation