Kuchnia

Kuchnia-DANIA OBIADOWE

Pierś z kurczaka z mozarellą i pomidorami

składniki:

piersi z kurczaka - 5 sztuk
Fix Knorr Soczysty kurczak z patelni z papryką i rozmarynem - 1 opakowanie
ser mozzarella - 400 gramów
suszone pomidory - 150 gramów

kilka listków bazylii
olej - 4 łyżki
woda - 1 łyżka

sposób przygotowania:

Przyprawę z opakowania Fix wymieszaj z olejem i łyżką wody.
Ser mozzarella, suszone pomidory oraz bazylię pokrój na mniejsze kawałki.
W piersi z kurczaka zrób wzdłuż nacięcie tworząc kieszonkę. Piersi delikatnie rozbij na grubość ok. 2 cm, natrzyj mieszanką przypraw połączoną z olejem, po czym wypełnij je serowym farszem.
Bezpośrednio przed smażeniem każdą pierś rozłóż na płasko i umieść osobno w torebce. Zawiń torebkę na końcu, a zachowasz czystą patelnię.
Mięso smaż na średnim ogniu przez około 10 minut, przewracając co jakiś czas torebkę z mięsem. Sprawdź stopień wysmażenia. Jeśli pierś z kurczaka nie jest gotowa, wydłuż smażenie o kolejne kilka minut. Podawaj z sałatką z rukoli. Smacznego!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation