Święta i uroczystości

wielkanoc

Biała kiełbasa duszona w cebuli, kapuście i grzybach

Składniki:

800 g kiełbasy białej
100 g suszonych podgrzybków
700 g kapusty kiszonej
2 duże cebule
2 łyżki oleju
2 szklanki wody
przyprawy: sól, pieprz czarny, majeranek, liść laurowy, ziele angielskie, papryka słodka

Sposób przyrządzania:
Suszone grzyby namocz w 200 ml wody i odstaw na godzinę. Następnie gotuj grzyby przez ok. 30 min w tej samej wodzie, w której się moczyły. Kiszoną kapustę gotuj przez ok. 40 min w 1 szklance wody. Cebulę pokrój w drobną kostkę i podsmaż na patelni, a następnie dodaj do niej kiełbasę. Duś pod przykryciem przez ok. 15 min. Następnie dodaj ugotowaną kiszoną kapustę oraz ugotowane grzyby pokrojone w dość cienkie paseczki. Przypraw do smaku. Całość duś jeszcze przez ok. 1 godz.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation