Kuchnia

ciasta

Babka kakaowo-kawowa, na jogurcie

60 g miękkiego masła

150 g drobnego cukru do wypieków

2 jajka

220 g mąki pszennej

3/4 łyżeczki proszku do pieczenia

1 i 3/4 łyżeczki sody oczyszczonej

35 g kakao

2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej

1 szklanka jogurtu naturalnego, najlepiej greckiego



Wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową. Mąkę, proszek i sodę przesiać.

Wszystkie składniki zmiksować na gładką masę (nie dłużej). Wlać do wysmarowanej masłem formy (może być tortownica o średnicy 21 cm, lub keksówka o wymiarach ok. 23 x 10 cm). Piec około 50 minut w temperaturze 180ºC, do tzw. suchego patyczka.

http://pychaciasta.bloog.pl
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation