Kuchnia

SŁODKIE

BABKA CZEKOLADOWA NA JOGURCIE

Składniki:
125 g miękkiego masła
3/4 szklanki cukru
2 jajka
1 szklanka jogurtu greckiego
2 szklanki mąki pszennej
1 łyżeczki proszku do pieczenia
1,5 łyżeczki sosy oczyszczonej
pół szklanki kakao

Składniki powinny być w temperaturze pokojowej.

Mąkę, kakao, sodę i proszek przesiać (mniejsza miska). Masło utrzeć z cukrem do białości (większa miska). Wbijać jajka, kolejno miksując. Mąkę dodawać na zmianę z jogurtem miksując tylko do połączenia składników. Formę do babki wysmarować masłem, wysypać kaszą manną. Ciasto przełożyć do formy. Wstawić do nagrzanego do 150 stopni piekarnika. Piec do suchego patyczka ok. 45-50 min. Po upieczeniu polać polewą lub posypać cukrem pudrem
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation