Kuchnia

Ugotowane

Tarta z czereśniami pod bezą


Składniki

Ciasto

150 g masła
150 g mąki
3 łyżki zimnej wody
1 łyżka cukru pudru

Nadzienie

200 g czereśni
6 łyżek cukru
3 białka

Wykonanie

Zaczynamy od przygotowania ciasta. Wszystkie składniki umieszczamy w malakserze i ucieramy chwilę. Następnie ręcznie formujemy kulę i rozwałkowujemy ją na grubość 3 mm. Formę do tarty wykładamy ciastem.

Owoce pozbawiamy pestek i układamy na dnie ciasta, posypujemy 1 łyżką cukru. Białka ubijamy na sztywno, pod koniec dodajemy cukier i miksujemy nadal do utworzenia jednolitej masy. Pianę wykładamy na owoce i wstawiamy ciasto do piekarnika nagrzanego do 170ºC na 45 minut. Studzimy na zewnątrz piekarnika. Smacznego :)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation