Kuchnia

Kulinarnie- salatkowo

Sałatka z arbuzem

Polana sosem jogurtowo-miętowym

Składniki:
- pół arbuza czerwonego
- 20 dag sera owczego młodego
- mały ogórek szklarniowy
- listki mięty
- 6 pomidorków koktajlowych
- szklanka jogurtu naturalnego
- sól, pieprz

Sposób wykonania:
1. Z miąższu arbuza za pomocą specjalnej łyżeczki wyciąć kulki. Jeżeli jej nie mamy,
to miąższ można pokroić w kostkę. Ogórek umyć i pokroić w bardzo drobną kostkę. Pomidorki umyć, osuszyć i pokroić w plasterki. Ser owczy pokroić w kostkę.

2. Przygotowane składniki sałatki przełożyć do salaterki, wymieszać, oprószyć świeżo mielonym pieprzem.

3. Jogurt wymieszać z solą i pieprzem. Dodać opłukane, osuszone i drobniutko pokrojone listki mięty. Przygotowanym sosem polać sałatkę przed podaniem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation