Kuchnia

Przepisy na ciasta i nie tylko

Letnia sałatka z brzoskwiniami, prosciutto, mozzarellą i cytrynowo-miodowym dressingiem.

Składniki:
1/2 dużej główki sałaty masłowej (może być opakowanie mixu sałat)
5 brzoskwiń
4 plastry szynki prosciutto
1 opakowanie mini kulek mozzarelli
świeży rozmaryn

na dressing:
4 łyżki oliwy
2 łyżki soku z cytryny
2 łyżki miodu

dodatkowo
duża garść płatków migdałowych


W miseczce wymieszać składniki dressingu i odstawić na kilka minut. Liście sałaty dokładnie spłukać pod bieżącą wodą i osuszyć, brzoskwinie obrać ze skórki i pokroić w grube paski, mozzarellę odsączyć z zalewy.
Na talerzach rozłożyć liście sałaty, cząstki brzoskwiń, po dwa plastry szynki prosciutto i po 1/2 opakowania kuleczek mozzarelli. Całość polać dressingiem i posypać uprażonymi płatkami migdałowymi.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation