Święta i uroczystości

Wielkanoc

Nigra w kuchni:

Sałatka śledziowa -
chyba na nią czas skoro Święta za pasem

2 małe opakowania śledzi Lisnera w oleju
5 dużych ziemniaków ugotowanych w mundurkach
1 duża filiżanka groszku konserwowego
1 duże jabłko
1 małe opakowanie śmietany 22% szefa kuchni
2 duże cebule biała i czerwona
Ziemniaki pokroiłam w dużą kostkę, pokrojoną w kostkę cebulę przelewam wrzątkiem-lepiej ja wtedy znosi mój żołądek- w kostkę również pokroiłam obrane jabłko.
Śledzie 10 minut moczyłam w wodzie a potem pokroiłam w dużą kostkę.
Wszystko razem wymieszałam dodałam groszek i śmietanę.
Doprawiłam dużą ilością pieprzu. Można dodać natkę pietruszki.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation