Kuchnia

Food - jajecznie

Jajka faszerowane

Składniki:

3 jaja
1 łyzka majonezu
½ łyżeczki startego chrzanu
1 łyżka płatków migdałów
zioła, kiełki lub rzeżucha
sól, pieprz do smaku
1 łyżka masła

Przygotowanie:

Jaja ugotować na twardo w lekko osolonej wodzie (ok 10 minut).
W międzyczasie uprażyć płatki migdałów na suchej rozgrzanej patelni.
Wystudzone jajka przekroić ostrym nożem wzdłuż, na 2 połówki.
Łyżeczką wydrążyć środek jajek, delikatnie aby nie uszkodzić skorupek, poszatkować, przełożyć do miseczki, wymieszać z łyzką majonezu i przyprawić do smaku.
Farszem wypełnić skorupki jaj i smażyć na patelni z łyżką masła przez 2 minty, do zrumienienia.
Przełożyć na talerz, posypać płatkami migdałów, udekorować świeżymi ziołami podawać ze świeżym pieczywem
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation