Kuchnia

od żołądka do serca, słodkości

Dietetyczny sernik z brzoskwiniami nr 2

Składniki (na formę 20x17 cm):
1 kg sera białego chudego Emilka
2 jajka
1 kisiel brzoskwiniowy bez cukru
0,5 łyżeczki proszku do p.
3 brzoskwinie
STEWIA lub inna substancja słodząca (ja dałam 6 łyżeczek STEWII, która wg. producenta powinna słodzić 3 razy mocniej od cukru, jednak według mnie to ściema;/)
Sposób przygotowania:
Ser, jajka, kisiel, proszek do p., STEWIĘ miksujemy
masę serową wykładamy do blaszki pokrytej papierem do pieczenia
brzoskwinie myjemy, przekrawamy na pół i układamy na serze, wciskając je w ciasto
pieczemy przez 40 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni i pozostawiamy tam do wystygnięcia
najlepiej smakuję na zimno
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation