Kuchnia

Kuchnia

: Sałatka krakowska
Składniki:

• 1 puszka groszku
• 1 puszka kukurydzy
• 2 świeże ogórki
• 1 duża papryka
• 1 średnia czerwona cebula
• 5 jajek
• 10 dag żółtego sera
• szczypiorek
• 1 pomidor
• majonez
• sól, pieprz




Sposób przygotowania:

1. Groszek i kukurydzę odsączyć z zalewy.
2. Pokroić w kostkę: obrane ogórki, oczyszczoną i umytą paprykę, cebulę, jajka ugotowane na twardo i dokładnie ostudzone. Posiekać szczypiorek.
3. Ser zetrzeć na dużych oczkach tarki, przesiekać nożem, aby powstały drobne kawałeczki.
4. Wszystkie składniki wymieszać w jednej misie. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Dodać majonez.
5. Wierzch sałatki ozdobić pokrojonymi w kosteczkę i pozbawionymi pestek pomidorami.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation