Kuchnia

jedzonko

Mięso mielone w cieście francuskim z pieczarkami
Sposób przygotowania:

Mięso mielone mieszamy z jajkiem , bułką tartą, śmietaną, posiekaną natką pietruszki i drobniutko posiekaną cebulą.

Doprawiamy solą i pieprzem do smaku.

Blachę z piekarnika wykładamy papierem do pieczenia,

Z mięsa formujemy kulę.

Układamy na blasze.

Pięścią robimy wgłębienie.

Wkładamy do piekarnika nagrzanego na ok. 190 C na ok. 5-7 minut.

Ciasto francuskie rozwałkowujemy podsypując mąką.

Wycinamy paseczki
( ja zrobiłam grubsze i cieńsze ).

Przygotowanymi paseczkami obkładamy mięso tworząc coś ala koszyczek.

Dobrze zlepiamy.

Smarujemy rozbełtanym żółtkiem.

Wkładamy do piekarnika na ok. 30 – 35 minut.

W tym czasie czyścimy pieczarki.

Gotujemy kilka minut w osolonej wodzie.

Ok. 10 minut przed końcem pieczenia mięsa układamy je w koszyczku.

Delikatnie oprószamy solą.

Zajadamy gorące!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation