Kuchnia

jedzonko

Świąteczne roladki
Takich roladek nie może brakować na świątecznym stole.
11 porcji
30 minut czas przygotowania
Składniki:
• 1 kg schabu
• 1 brokuł
• 2 łyżki masła
• 1 cebula
• 1 duża marchew
• 1 serek topiony z szynką
• 2 jajka
• Bułka tarta do panierki
• Olej do smażenia
• Sól
• Pieprz
Sposób przygotowania:
1. Mięso kroimy w dwucentymetrowe plastry, rozbijamy, doprawiamy pieprzem oraz sola.
2. Cebulę obieramy drobno kroimy i prużymy na rozgrzanym maśle. Do cebuli dodajemy starty na tarce o dużych oczach brokuł, obraną startą marchew, dziesięć minut prużymy aż warzywa zmiękną, solimy i łączymy z serkiem topionym.
3. Gotowym farszem smarujemy mięso i zwijamy w roladki.
4. Panierujemy w bułce tartej, roztrzepanym jajku i ponowie w bułce tartej.
5. Smażymy z każdej strony na rozgrzanym oleju.
6. Roladki gotowe.
7. Smacznego.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation