Kuchnia

Jarska kuchnia

Zupa ziemniakowa bardzo jedwabista i mocno aromatyczna
SKŁADNIKI

1 kg ziemniaków
litr bulionu kurczakowego albo warzywnego - może być z kostki
1 szklanka kwaśnej śmietany 30 procentowej
2 łyżki szczypiorku
szczypta gałki muszkatołowej
biały pieprz
sól
opcjonalnie - dwie łyżki skwarek
szczypiorek


Zajrzyj do Mniamowego sklepu
Zestaw Raclette SUISSE Zestaw Raclette SUISSE
ranking ranking ranking ranking ranking
opinia Komentarze: 4 tylko: 559,00 zł
Nachos tortilla chips serowe - duże opakowanie (453 g) - Casa Fiesta Nachos tortilla chips serowe - duże opakowanie (453 g) - Casa Fiesta
ranking ranking ranking ranking ranking
opinia Komentarze: 6 tylko: 16,49 zł
Tartaletki ciastka czekoladowe z karmelem - Bonne Maman Tartaletki ciastka czekoladowe z karmelem - Bonne Maman
ranking ranking ranking ranking ranking
opinia Komentarze: 9 tylko: 13,99 zł
Nie ma chyba nic prostszego, a tak smakowitego!

Ziemniaki obieram, myję i kroję w kostkę. Zalewam rosołem i dotuję do miękkości. Po lekkim ostudzeniu miksuję, przyprawiam wszystkimi przyprawami i mieszam ze śmietaną i znowu zagotowuję. Zupę posypuję soczyście zielonym szczypiorkiem i opcjonalnie skwarkami.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation