Kuchnia

pizza i zapiekanki

mufinki ze szpinakiem i jajkiem

Składniki:

Oliwa z oliwek
Szpinak – ok. 300 g
Pieczarki – ok. 200 g
Jajka – 4
Starty ser mozzarella – 1 szklanka


Wykonanie:

Pieczarki podsmaż na patelni z dodatkiem oliwy z oliwek (ok. 5-6 min). Przełóż pieczarki do miski. Do tej samej patelni włóż szpinak, dodaj troszkę wody i duś go przez 3-4 minuty.

W osobnej misce roztrzep jajka. Dodaj pieczarki, szpinak (bez dodatku wody) i ser. Dopraw solą i pieprzem. Możesz dodać ziół.

Całość wylewamy do formy na babeczki. Pieczemy w piekarniku (180-200 stopni) do momentu, aż zetną się jajka (ok 25 -30 min).

I gotowe:)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation