Święta i uroczystości

wielkanoc

Jajka faszerowane z awokado, rzeżuchą i wędzonym łososiem:

6 jajek ugotowanych na twardo,
1 dojrzałe awokado,
1 cebulka dymka,
1 łyżka rzeżuchy,
łyżeczka soku z limonki,
kilka plastrów wędzonego łososia,
majonez,
sól, pieprz,
Ognista mieszanka przypraw Kamis Specialite lub roztarte w moździerzu kilka ziaren czarnego pieprzu, kolendry, gorczycy i chili

Jajka przekroić na połówki wzdłuż. Wyjąć żółtka i rozgnieść widelcem. Dodać rozgnieciony widelcem miąższ awokado, posiekaną drobno cebulkę, rzeżuchę i sok z limonki. Wymieszać i przyprawić do smaku solą i pieprzem. Powstałą pastą faszerować połówki białek. Każde jajko oprószyć ognistą mieszanką przypraw, na wierzch ułożyć odrobinę majonezu i kawałek wędzonego łososia.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation