Kuchnia

ciasta, ciastka i ciasteczka...

amarantuski z sezamem

Składniki (na ok. 15 ciasteczek):
1 szklanka ziaren amarantusa
1 szklanka ziaren sezamu
1 łyżka miodu (ja użyłam Manuka Honey) lub melasy
1 łyżka syropu z agawy

Przygotowanie:
W garnku zagotować miód i syrop (aż zaczną się pienić).
Zestawić z ognia i dodać ziarna amarantusa i sezamu. Wymieszać.
Masę rozłożyć na papierze do pieczenia, przykryć drugą jego warstwą i rozwałkować na grubość ok. 0,5 cm.
Kiedy masa zacznie tężeć wykrawać ciasteczka w ulubionym kształcie i delikatnie przełożyć z pomocą płaskiej szpatułki na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
Piec przez 15 minut w piekarniku rozgrzanym do 150 stopni.
Wystudzić i gotowe!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation