Kuchnia

kuchnia

Anyżkowo: Dietetyczne roladki z indyka
Składniki :
400g fileta z indyka,
300g szpianku, ( u mnie mrożony w liściach )
2 ząbki czosnku,
1 cebula,
sól,
pieprz,
oregano,
1 łyżka masła,
Przygotowanie :

Mięso pokrój w plastry i delikatnie rozbij. Na patelni rozpuść mało i dodaj posiekaną cebulę. Chwilę podsmaż i wrzuć przeciśnięty przez praskę czosnek. Dodaj szpinak i duś parę minut. Mięso posyp solą, pieprzem. Na środek ułóż farsz ze szpianku i zwiń w roladkę. Każdą roladkę posyp pieprzem i oregano. Zawiń w folię spożywczą i końce zawiąż. Mięso wrzuć na wrzątek. Gotuj ok 15 minut.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation