Kuchnia

Desery

domowe paluszki twix
składniki
na ciasto:
125g miękkiego masła
1/2 szklanki cukru
1 szklanka mąki

składniki
na nadzienie:
4 łyżki karmelu (z puszki)
u mnie gotowa
masa bakallandu.

składniki
na polewę:
ok. 200g mlecznej
lub gorzkiej czekolady
2 łyżki oleju

w misce utrzeć masło,
dodać cukier i mąkę.
ucierać mikserem aż do powstania
gładkiego ciasta (kruchego)
ciastem wylepić dno keksówki
wysmarowanej masłem
( wym. 12cmx30cm).
ciasto nakłuć widelcem.
piec w nagrzanym do 180 stopni
piekarniku ok. 30 minut.
do momentu aż
nabierze złotego koloru.
ciasto ostudzić.
karmel wylać na ostudzone ciasto.
całość włożyć do zamrażalnika na ok.1h.
wyjąć i pociąć na ok. 2cm batoniki.
czekoladę rozpuścić na parze.
dodać olej.
zanurzać batoniki w czekoladzie
wyjąć i odstawić do
zastygnięcia czekolady.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation