Kuchnia

ryby

niebo na talerzu: Pasta jajeczna z łososiem

Składniki:

- sześć jajek
- 10 dkg wędzonego łososia
- kilka korniszonów (u mnie z dodatkiem ostrej papryki)
- łyżka posiekanej szalotki lub szczypiorku, ostatecznie pietruszki lub koperku
- duża łyżka wyraźnego w smaku majonezu
- łyżka musztardy francuskiej (miałam zwykłą sarepską)
- chlust tabasco
- sól
- biały, mielony pieprz
- łyżka soku z cytryny
- kiełki do dekoracji

Jajka ugotowałam na twardo, pokroiłam w ćwiartki i rozgniotłam tłuczkiem do ziemniaków na pastę. Łososia i korniszony pokroiłam w kostkę. Dodałam majonez, musztardę i przyprawy, wymieszałam wszystko i gotowe.

Mówię Wam - niebo na talerzu!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation