Kuchnia

zupy

Krem z pomidorów i papryki, przepis:

Pokrój papryki i wyłóż na folii aluminiowej na blaszce piekarnika. Do naczynia żaroodpornego włóż pokrojone pomidory i 4 całe, nieobrane ząbki czosnku oraz tymianek. Równocześnie piecz papryki i pomidory przez 30 minut w 230 stopniach na dwóch poziomach. W tym czasie usmaż posiekaną cebulę. Następnie przełóż cebulę do garnka i gotuj w 0,5 l wody . Następnie wyjmij paprykę z piekarnika i obierz ze skórki. Do wywaru dodaj upieczonę paprykę, pomidory i obrany czosnek. Później dodaj szczyptę chili, tymianek, sól i pieprz. Całość zagotuj i zmiksuj blenderem. Zupę podawaj z prażonymi pestkami dynii i bryndzą.

Porcja tradycyjnej pomidorowej ma 225 kcal, a w naszej wersji 127 kcal.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation