Design

Design

PRINCE POLO

Składniki na biszkopt:

- 4 jajka

- 4 łyżki cukru

- 4 łyżki mąki

- 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia

Białka ubić na sztywną pianę, pod koniec dodając cukier. Dodać żółtka, zmiksować. Dodać mąkę, wymieszaną z proszkiem do pieczenia, delikatnie połączyć. Wylać do blaszki ( 25x35 cm ), wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w 180 st. C około 25 minut. Wystudzić.



Składniki na masę śmietanową z Prince Polo:

- 1 litr śmietany kremówki ( 36 % )

- 2 łyżki cukru pudru

- 6 łyżeczek żelatyny w proszku, rozpuszczonej w 1/4 szklanki gorącej wody

- 4 wafelki Prince Polo ( każdy o wadze 50 g )

- 100 g gorzkiej czekolady

- puszka brzoskwiń w syropie



Dodatkowo:

- 2 galaretki brzoskwiniowe lub pomarańczowe



Brzoskwinie osączyć z zalewy, pokroić w kosteczkę. Zalewę wykorzystać do naponczowania biszkoptu.

Śmietanę kremówkę ubić na sztywno, pod koniec dodając cukier puder. Cienką strużka wlewać lekko ciepłą żelatynę, miksując. Dodać startą na dużych oczkach czekoladę, pokruszone wafelki i kawałeczki brzoskwiń, wymieszać.

Masę wyłożyć na biszkopt, wyrównać, włożyć do lodówki, do stężenia.

Galaretki rozpuścić w 3 szklankach gorącej wody. Tężejące, wylać na masę śmietanową z Prince Polo. Pozostawić w lodówce do całkowitego stężenia.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation