Kuchnia

zapiekanka

Pasztet z cukinii

Składniki:

3 szklanki startej na grubej tarce cukinii
1 ½ drobno posiekanej cebuli
20 dag sera żółtego (startego na grubej tarce)
½ szklanki oleju
1 ½ szklanki bułki tartej
łyżka posiekanej zielonej pietruszki
3 jajka
sól
pieprz
ostra papryka
ziarenka kminku



Przygotowanie:

Białka oddziel od żółtek i ubij na sztywną pianę. Żółtka połącz z pozostałymi (z wyjątkiem kminku) składnikami i lekko wymieszaj ze sztywną pianą. Całość dopraw solą, pieprzem i ostrą papryką do smaku.

Przelej ciasto do foremki, w której będziesz piec i posyp z wierzchy ziarnami kminku.

Pasztet piecz w 180 st. C przez ok. 2h – 2h 15min.


Zapraszamy na naszego bloga http://panipanidomu.pl/
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation