Kuchnia

cooking

Tagliatelle ze szpinakiem i suszonymi pomidorami

Składniki na porcje dla dwóch osób
- Świeży szpinak (ewentualnie mrożony)
- 4-5 suszonych pomidorów z zalewy
- gruby plaster sera pleśniowego (lazur błękitny)
- makaron razowy tagliatelle
- 2 łyżki śmietany albo 2 łyżki jogurtu naturalnego
- 2 ząbki czosnku
- przyprawy (sól, pieprz, czerwona papryka)
- łyżeczka masła

Przygotowanie
Na patelni roztapiamy łyżeczkę masła i wrzucamy dwa rozgniecione w prasce ząbki czosnku. Następnie dodajemy liście świeżego szpinaku i mieszamy przez ok 5 minut. Gdy liście szpinaku są podsmażone wrzucamy pokrojone w kostkę suszone pomidory, śmietanę (bądź jogurt), przyprawy, ser pleśniowy i smażymy jeszcze przez kilka minut do momentu roztopienia sera. W międzyczasie gotujemy makaron al dente.

Przygotowanie tego dania trwa ok 10-15 minut.

http://fashionelka.pl
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation